maanantai 15. kesäkuuta 2015

Viimestä viedään

Tänä aamuna Wismarissa herätessä mittari näytti 12.7. Ehkä sekin tarkotti, että on aika suunnata nokka kohti kotia. Lauttaliput on varattu TT-linen yölauttaan, joka lähtee Rostockista Trelleborgiin klo 23. Viimeinen varsinainen reissupäivä, Ruotsin läpiajoa en lasketa.
Käytiin vielä pyöräilemässä satamassa. Pakko oli laittaa takki päälle, mutta sukkia en sentään suostunu laittaan. Meressä oli sadoittain meduusoja ja muistin heti, kun aikanaan piti ostaa Nupulle Tanskan reissulla haavi, että sai onkia meduusoja. Siihen sen miehen kalastusinto on sitten jäänytkin... Satamasta ostettiin suoraan veneestä savukalaa. 
Matkalla Rostockiin poikettiin vielä Kuhlungsborniin, joka on suosittu kylpyläkaupunki. Jumalaton tuuli viilensi ilmaa, eikä tullut mieleen mennä rannalle. Mutta joittenkin tuli. Muutama rohkea oli vuokrannut rantatuolin, me tyydyttiin kuvaamaan. Rannan kävelykadulla oli mittaa varmaan pari kilometriä. Kävelykeskustassa oli pieniä hotelleja, kauppoja, kahviloita ym. Ja eläkeläisiä. Ja poikkeuksellisen huonoja pyöräilijöitä. Aina sanotaan, että "se on kun polkupyörällä ajo, kun on kerran oppinu, niin osaa". Ei pidä paikkaansa.

Ajaessa näkee vaikka mitä. Peltojen reunat on täällä ihanan täynnä unikkoja. Välillä koko pelto on punaisena, mutta sillä kohtaa on tietenkin aina poikkeuksellisen kapea tie ja kymmenen autoa puskurissa kiinni. Kun alkaa matka loppuun, tuli jo melkein paniikki, että enkö edes yhtä kuvaa saa. Onneksi osui joku korjaamon piha, johon sai auton parkkiin ja loikin tien yli kuvaamaan. Ei paistanu just sillon aurinko, mutta kaikkea ei voi saada. Oikeesti ovat vielä kauniimpia.

Tuliaisista me ei oteta koskaan stressiä, koska kaikki tietää ettei tuoda mitään. Koskee myös Nuppua. Paras tuliainen on aina äiti. Näin siis äiti ajattelee.Tää reissu on sen verran poikkeus, että juhannusjuomia luvattiin tuoda. Ja käytiinkin Rostockissa sekä Sari Bernerillä (jotenkin epämääräsen olonen kauppa) ja Bordershopissa. Se oli uudempi siisti varastomyymälä. Viinaa, kaljaa ja karkkia. Itselle on ostettu jo tuliaiset: kaikki Edekan mango-ananasmehut ja 10 purkkia hollandaisekastiketta. Holladaise maksoi 99 senttiä, mehu oli vähän kalliimpaa. Ai niin, ostinhan mä 2 Essien kynsilakkaa. Ja tänään ostettiin myös makkaraa jääkaappi täyteen. Ja käteisellä maksettiin. Ei käy kortti. Saksassa on muuten käytössä sekä 1 että 2 sentin kolikot. Mitä niilläkin oikeesti tekee? Rahapussi on täynnä niitä, kun ei niitä osaa edes käyttää. Jotain niistä vois vaikka askarrella. Saisko niistäkin pieniä iltalaukkuja kuten kaljatölkin klipsuista? Tai jonkun helisevän soittimen? Yritän muistaa jättää laivan hyttisiivoojalle.
Nyt tultiin vielä Rostockin keskustaan hakeen kahvilaa, jossa olis ilmanen netti. Olikin ilmanen wifi ihan kadulla! Parissa kaupungissa on törmätty 30 minuutin ilmaiseen wifiin ja oon silllä lähetelly näitä blogipäivityksiä. Näitä voi onneksi tehdä vähän niin kun varastoon sillonkin, kun ei ole nettiyhteyttä. Kohta suunnataan satamaan ja laivaan nukkuun. Päivällä syötiin vihdoin ne dönerit, joten vieläkään ei ole nälkä. Ylihuomenna ollaan jo kotona. 

1 kommentti:

  1. Kiva on ollut taas lukea teidän kuulumisia, kiitos ❤️ Turvallista kotimatkaa! Nähdään parin viikon päästä!

    VastaaPoista