tiistai 9. kesäkuuta 2015

Pappa peruutti puskuriin!!!

Eilen illalla todettiin, että sää on pukeutumiskysymys. Koska sade ei tauonnut, niin vedettiin nokialaiset gummisaappaat jalkaan, Nupulta pieneksi jäänyt takki niskaan ja sateenvarjo kaiken kruunuksi. Tehtiin monen kilometrin iltalenkki ihan jalan. Rottach-Egernin rantakatu oli täynnä hulppeita hotelleja ja hienoja muotiliikkeitä. Mikael Kors oli mulle tuttu. Siis siitä, että se on lempisarjani Muodin huipulle tuomari. Mun mielestä telkkarin parhaat sarjat on just Muodin huipulle ja Koko Ruotsi leipoo. Ja aatelkaa: muodista en ymmärrä mitään ja leipomisesta vielä vähemmän. Mutta iltapalaa osasin laittaa autossa: spagettia ja ilmakuivattukinkku-katkarapu-homejuusto kastiketta.

Tänäänkin aamu alkoi tihkusateella ja sumulla. Ajettiin ensimmäisenä Mittenwaldiin, viuluntekijöiden kylään. Matkalle osui melkoinen sykkyrä. Eteen näki ehkä pari metriä, kun sumu peitti näkymät. Tie oli merkitty erityisen kauniiksi reitiksi, mutta kauneus oli katoavaista, ainakin hetkellisesti. Ajettaessa vastaan tuli satoja poliisiautoja. Ihan kuin joku liikekannallepano. KAIKKI Saksan poliisit oli liikkeellä. Siis kaikki! Parhaimmillaan 13  autoa peräkkäin. Syy jäi vielä arvoitukseksi...
Mittenwald oli kaunis vanha kaupunki: maalauksin koristeltuja taloja, takorautaisia kylttejä, ihanaa suklaakakkua ja shoppailua. Luitte oikein! Petri löysi henkseleitä tanssihousuohin, minä farkkusortsit. Ei käyttöä nyt, lämmintä 16.

Matkalla Garmish-Partenkircheniin juututtiin sitten kunnon ruuhkaan. Mentiin muutamaa kilometriä toista tuntia. Ja vastaan tuli lisää poliiseja. Loppujen lopuksikaan meille ei selvinnyt mikä oli ruuhkan syy. Olikohan poliiseilla joku kesäleiri?

Garmish-Partenkirchenissä käytiin nimenomaan Garmishissa. Tois puol eli Partenkirchen jätettiin toiseen kertaan. Kaunista oli sielläkin, vähän suuremmassa mittakaavassa. Hyppyrimäet nähtiin, muta ei menty testaan. Kirkossa käytiin. Hieno oli. Testasivat just urkuja ja jäi ehkä pilli jumiin, kun tuli niin kauhee kiljunta. 

Nyt ollaan Oberammegaussa, joka on kuuluisa 10 vuoden välein esitettävästä kärsimysnäytelmästä. Meilläkin oli kärsimysnäytelmää heti alkuun, kun hollantilainen pappa peruutti leirintäalueella vaunullaan Hymerin puskurin ruttuun. Eikä edes huomannu! Oli tulossa sanoon Petrille, että voitko siirtää autoa ja ihmetteli mitä oli tapahtunut. Kännykän kamerat käyntiin ja vihreät kortit pöytään. Respan nainen pyöritteli päätään ja antoi meille netin ilmaiseksi, kun "you have such bad luck". Odotellaan papan yhteydenottoa ja viedään auto korjaamolle, kun kotiin päästään. Tuntuu että vikaluettelo vaan kasvaa. Toissapäivän hajos telkkarikin :) Onneksi ehdittiin alkumatkasta näkeen kuinka sujuvasti Pierce Brosnan puhuu tsekkiä. Katottiin yhden Bondin loppu. Dubbaus on kyllä syvältä.

1 kommentti:

  1. Nuppu valisti meitä kotiin palattua, etä garmishissa oli G7-kokous ja siitä johtuen todella KAIKKI poliisit oli liikkeellä. Ei ollut G8,koska Putin puuttui. "Ettekö sitä tienneet? Ettekö seuraa uutisia??". Ei seurata :)

    VastaaPoista