tiistai 2. kesäkuuta 2015

Omat perunat on vielä riittäny!

Aamulla mietin miten erilailla ihmiset matkustaa, erilaisia kun ovat. Ninan kanssa oltiin vuosia sitten Kanarialla ja viimeisenä päivänä retkibussissa pariskunta sanoi matkakumppanille, että "Eikös ookkin täällä tosi hyviä perunoita?Me on keitetty niitä joka päivä". Tähän matkakumppani: "En osaa sanoa, kun meillä on omat vielä riittäny". Mikäs siinä. Jos joku haluaa matkustaa kappa perunoita matkalaukussa, niin mikäs siinä. Jos haluaa ostaa Budapestistä 4 pakkausta hiusväriä "tuliaiseksi", niin sen kun vaan. Niin minä tein Nupun paheksunnasta huolimatta. Täältä en ole ostanu edes sitä hiusväriä.
Sellaiset mietteet... Aamulla startattiin pyörillä kylille ja opastetulle linnakierrokselle. Opas puhui täydellistä englantia ja kierroksen lopulla paljastuikin, että oli Lontoosta. Ilmankos. Cesky Krumlovin linna on suurin Tsekeissä Prahan linnan jälkeen. Erityisen siitä tekee se, että suurin osa huonekaluista, astioista ym. on alkuperäisiä. Mäkin olin ihan intoo piukassa, vaikka en yleensä niin nähtävyyksien perään olekaan.
Täällä on ihan hirveästi japanilaisia, niin kun tuntuu olevan joka paikassa. Isoja ryhmiä, pieniä ihmisiä, isoja kameroita, selfietikkuja (!!!!), lierihattuja, auringonvarjoja, iltapukuja (päivällä), minihameita & sukkahousuja, korkkareita, täydellisiä meikkejä ja kampauksia. Eikä pisaraakaan hikeä. Vaikka lämpöä 27. Ihmeellistä kansaa.

Tänään otettiin iltapäivällä ihan virallisesti aurinkoa! Siis oikein peitolla nurmikolla, oli bikinit ja aurinkorasvat. Suojakerroin 50. Siis mulla. Katseltiin samalla kun leirintäalue pikkuhiljaa täyttyi melojien teltoista, telttoja on ehkä 70. Joessa lipuu taukoamaton "jono" kumiveneitä ja kanootteja. Me ollaan nyt poikkeevia kun ollaan ainoa asuntoauto.
Illalla käytiin vielä ihailmemassa kapunkia ja syötiin ravintolassa, jonka nimessä oli ensin 4 konsonanttia ja lopussa vasta yksi vokaali eli Krcma. Tsekeistä on näköjään ostettu lähes kaikki vokaalit. Koska valuuttaa meinasi jäädä, ostettiin lähikaupasta vielä talouspaperia, kuoharia ja Mozartin kuulia. Loistava mielikuvitus meillä. Huomenna jätetään Tsekki ja suunnataan Itävaltaan. Nokka kohti uusia sekkailuja!

PS. Blogi on päivitetty puhelimen Blogger-sovelluksella, jossa kuvia ei pääse muokkaamaan tai siirtelemään. Toisaalta säästyy ainaiselta kuvien kanssa tappelulta, toisaalta näyttää kohtalaisen typerältä muulla kuin puhelimen sovelluksella. Toi ruoka-annoskin näyttää ihan VALTAVALTA! Mitä se kyllä olikin :)

2 kommenttia:

  1. Upeat ovat maisemat ja keli! Toista on täällä. Ulkona meinaa jäätyä, kun tuuli on jo viidettä päivää ploosannu. Mukavaa reissua Itävaltaan!:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hanne! Täällä kyllä tarkenee. Kello on yli yhdeksän ja lämmintä vielä 20. Me tuodaan kesä sinne tullessamme viimestään juhannusviikolla.

    VastaaPoista