perjantai 12. kesäkuuta 2015

Bamberg - vihdoinkin!

Jo monta vuotta sitten luin Bambergista Autoliiton opaskirjasta ja aattelin, että sinne. Nyt sitten pääsin. Bambergin vanha kapunki on Unescon suojeluksessa, rakennukset on keskiajalta ja barokkikaudelta. Lisää mukulakivikatuja  ja historian havinaa. Oltiin leirintäalueella jo ennen puolta päivää. Matkalla käytiin taas kerran Lidlissä ja Edekassa. Niitten lisäksi täällä Saksassa on paljon Aldeja ja Nettoja. Kaikissa on käyty. Täällä Lidlissä on hurjan paljon halvempaa kun Suomessa, enemmän valikoimaa ja vähintään 30% tuotevalikoimasta on viinaa. Kyllä meidän ostoskärryn erottaa paikallisten kärrystä. Ei ole vaaraa lähteä vahingossa lykkämään väärää. Kortti ei käy, kuten ei yllättävän monessa ravintolassakaan.
Leirintäalueelta on nelisen kilometriä keskustaan. Me tulkittiin väärin respan ohje "small brigde" ja heitettiin vähintään 10 kilometrin lenkki ennen kun löydettiin perille. Eipä siinä mitään. Upeita maisemia, aurinkoa ja 27 astetta lämmintä. Löydettiin vihdoin keskusta. Ja kaikki muut sadat polkupyörät. Ja ihmiset. Turistien määrä ei täällä jotenkin haittaa, vaikka liikkeellä on isojakin ryhmiä, opas edellä tikku pystyssä. Syömässä käytiin Kachelofen-nimisen paikan terassilla. Otin paikallisen erikoisuuden eli rauchbierin = savuoluen. Ja savulta maistui. Vähän kun savustettua vahvaa kotikaljaa. Ruuassa siirryin vähän ylemmäksi sian ruhossa ja otin lapaa.
Bambergin kuvatuin kohde on pikkuruiselle saarelle rakennettu vanha raatihuone. Ja tottakai otettiin mekin omat kuvat. Ei tarvittu esitettä tällä kertaa. Maisemaa sanotaan pikku- Venetsiaksi ja jotain samaa siinä oli. Nähtiin jopa gondooli. Käveltiin kilometritolkulla ympäri kylää ja nautittiin lomasta.
Nyt nautitaan ilta-aurigosta autolla. Petri innostui korjaamaan pari vuotta toimimattomana olleen oven rappusen, joten loikka autosta ulos ja päinvastoin täyttää jo lonkkavaivasenkin vaatimukset. Lähdetään ehkä vielä pyörillä kylille. Tai sitten ei. Just se on parasta tässä lomassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti