maanantai 1. kesäkuuta 2015

Bikinikelit Cesky Krumlovissa

Eilen illalla pyöräiltiin vielä Karlovy Varyssa. Ensin muutama kilometri mutkaista tietä ylös ja saman verran vielä mutkaisempaa alas. "Vain raukka tarttuu jarruihin", mutta pakko oli. Sitten vielä käveltiin kilometritolkulla. Ihailtiin upeasti kunnostettuja taloja (meidän mittapuussa linnoja) ja upeaa värien ilotulitusta: vaaleanpunaista, mintunvihreää, sitruunankeltaista, pinkkiä... Kaikki sulassa sovussa. Ja ne alppiruusut!
Syömään mentiin TA:n suosittelemaan Panoptikum ravintolaan. Tai ravintola on ehkä liian hieno nimi. Pikemminkin vähän tupakanhajuinen pubi, jossa virttyneessä t-paidassa tarjoillut sujuvaa englantia (!!!!) puhunut nainen ohjasi meidät mukavaan takahuoneeseen. Petri tilasi possunpotkaa ja sitä TODELLA saa mitä tilaa. Ainakin Tsekeissä. Varmaan pari kiloa. Ja kilo perunaa päälle sekä 5 siivua (!!!) leipää. Tarjoilija kysyi huolestuneena, että eikö maistunut. No maistui! Jäi vaan suku kotiin. Lasku kahdelta juomineen oli n. 15€. Ravintolasta poispääsyä hankaloitti ilmeisesti kanta-asiakkaan kultainen noutaja, joka ei väistynyt kulkureitiltä sitten yhtään. Ihan pujotella täytyi.
Aamulla lähdettiin kohti Cesky Krulovia heti, kun pappa heräsi ja avasi portin. Navi ohjasi Prahan kautta, matkaa melkein 500! Ei menty. Mentiin pikkuteitä, matkaksi tuli 230 km, tosin aikaakin meni nelisen tuntia. Tiet on täällä Tsekeissä uskomattomia. Isohko maantie, nopeusrajoitus 90, menee parin kilometrin välein kylän läpi. Ohitetaan kirkko, kanala ja kauppa. Kiemurrellan hetki 40 km/h nopeutta, kunnes taas kiihdytetään yhdeksäänkymppiin, jotta saatais painaa jarrua, kun tulee uusi kylä. Paljon kyllä nähtiin. Hieno reitti.
Kemp Cesky Krumlovin "leirintäaluetta" etsittäessä navi sekosi lopullisesti! Garmin ja Tsekki ei kertakaikkiaan sovi yhteen! Nähtiin jo alue joen toisella puolella, mutta navi johdatti ensin kärrypolkua pellettitehtaan pihaan ja loppu olis ollu kävelytietä. Kun yritettiin toista kautta, niin sekosi lopullisesti. Onneksi olin ladannut kännykkään Citymaps2Go sovelluksen kartan ja siitä sitten zuumailtiin reittiä perille. Kun navi sanoi "käänny vasemmmalle", käännyttiin oikealle ja niin päästiin perille. Tämä on melojille suunnattu alue, mutta löytyy vessat ja ilmainen NOPEA langaton netti. Kyllä tästä 8€ kärsii. Ja paikka on upea Vltava-joen rannalla. Meidän lisäksi yksi asuntoauto ja kymmenkunta telttaa, joissa kohtalaisen kovadesibelistä porukkaa. Auto on onneksi ihan alueen toisella laidalla. Suihkuista tuli mieleen vuosi 98 ja TAYS:n synnyttäneitten osasto. Iso kaakeloitu huone, 4 suihkua seinillä. Kuka sitä nyt pukuhuonetta tai yksityisyyttä kaipaa suhkuissa. En minä ainakaan :)
Cesky Krumloviin pätee sama kuin edelliseen kohteeseen: ei sanoja. Unescon maailmanperintökohde, suurin osa rakennuksista 1300-1600-luvulta. Kierreltiin mukulakivikatuja ja Cesky Krumlovin linnan puutarhaa ja torniinkin kiivettiin kapeita kierreportaita. Kun en Dresdenissä kerran päässyt. Huomenna mennään vielä opastetulle linnakierrokselle, että Petri saa linnavajetta korjattua. Ja jatketaan haahuilua.

Auringonottokin on aloitettu kuten kuvasta näkyy. Päivällä oli lämmintä auton mittarin mukaan 39.2, mutta oikea lukema ehkä vaan 28. Bikini- ja sortsikelit. Kaupungissa kiertely myöhäisine lounaineen, auringonotto ja Petrin flunssa johti siihen, että ollaan ihan tattiskuitti. Nyt ei jakseta lähtee enää mihinkään. Laitettiin Saksan Aldista ostetut jättikatkaravut sulaan ja nautitaan ne salaatin ja valkoviinin kanssa "omassa pihassa". Valkkari maksoi 0,99€ litran tölkki. Tämä oli se pakollinen viinapäivitys.

1 kommentti:

  1. Ihania kuvia ja ihan mahtavan näköistä siellä Tsekissä. Täällä reilu +10, tuulta ja vesisadetta eli tyypillinen Suomen kesäsää...

    VastaaPoista