torstai 4. kesäkuuta 2015

Kyllä se aamuun mennessä rusketukseks muuttuu!

Tänään juhlittiin sitten Corpus Christiä, katolisen kirkon Pyhän ruumiin juhlapäivää. Aamulla kuuden aikaan alkoin hirveä ampuminen! Siis ihan totta. Haltstatterseellä ammuttiin tykillä (ainakin siltä se näytti) laukauksia veneestä puolen tunnin välein. Petrikin heräsi ja ihmetteli, että ilmakos oli ollut unessa sodassa. Aamupala syötiin ulkona klo 8 ja lämmintä oli jo yli 20.

Juhla oli näkemisen arvoinen, vaikka epäsosiaalisena yleensä kartan väkijoukkoja. Etenkin lomalla. Satoja ihmisiä oli pukeutunut parhaimpiinsa: miehillä oli seksikkäästi nahkahousut ja vihreät polvisukat, naisilla vyötäröt kiristettynä liiveillä ja rintavarustus esillä. Näin puettuna eteni soittokunnan perässä koko lössi läpi Hallstattin kylän keskusaukiolle, jossa oli lopuksi jumalanpalvelus. Tungos oli melkein kun Rammsteinin keikalla, mospitti vaan puuttui. Onneksi.
Me passattin hengellinen osuus ja siirryttiin ihailemaan kymmeniä puunlehdillä koristeltuja veneitä, joita oli järvi täynnä. Kaikki paatit kumiveneistä soutuveneisiin ja kanooteista joutsenpolkuveneisiin oli liikekannalla. Ja lisää nahkahousuja! Kuvasta ei juuri mitään näy, kun on otettu vasten aurinkoo. Se siis on TÄÄLLÄ! Se aurinko.
Päivällä ajentiin nykyiseen yöpäaikkaan, pieneen Gollingin kylään. Matkalla nähtiin puoli miljoonaa aurinkoa ottavaa itävaltalaista. Vähintään. Täällä kun on vapaapäivä ja kaikki tuntuivat lähteneen rannalle. Kierrettiin pari kaunista järveä, Attersee ja joku muu, ja syötiin sikaa jossain kylässä. Hyvää oli. Parkkipaikkaa haettiin toista tuntia. Joskus toivoo, että autona olis Smart. Diesel maksoi 1,15€. Halvin koko reissulla. Se siitä Itävallan kalleudesta.

Täällä Gollingissa osuttiin leirialueelle, jota pitää ainakin 100-vuotias mummo. Käsi vapisi niin, että kaikki lappuset täytettiin ite. Sanaakaan ei puhu englantia, mutta "toilet, dusch" kyllä tajuaa, kun huitoo samalla vasemmalle. Kattoo napittaa silmiin ja sanoo "Ja". Söpö! Camping Martina on tän paikan nimi. Asuntoautoja on 6. Tilaa riittää. Kävelemässä käytiin hautausmaalla. Kuuluu vähän työnkuvaan. Ja kyllä oli kaunista. Sydän taisi kuitenkin jäädä Hallstattiin.

1 kommentti: