torstai 28. toukokuuta 2015

Stig ombord! Osa 2

Tämä päivitys on torstai aamulta 28.5, mutta netin tökkimisen vuoksi korjaukset vasta reilua vuorokautta myöhässä, mutta menköön eli:

Ollaan nousemassa laivaan, tällä kertaa Trelleborgissa eteläisessä Ruotsissa. Eilinen merimatka meni rentoutumisen merkeissä, syötiin ja nukuttiin. Tai siis Petri nukkui. Ruoka ei ollut varsinaista gourmet-tasoa, mutta jos matka maksoi reilun 100€ hytteineen, autopaikkoineen ja ruokineen (2 ateriaa per pää), ei ihan hirveesti voi vaatia.

Kappelskärissä oltiin Ruotsin aikaa 18.20 ja laitettiin naviin Trelleborg. Navi vastasi "perillä 3:39". Masentavaa... No, Ruotsin läpiajoon pitää suhtautua... tai siihen ei pidä suhtautua siis mitenkään. Pitää vaan ajaa. Nykimisvika tuli tasasesti 20 minuutin välein eli 3 kertaa tunnissa. Kun matkaa taitettiin 8 tuntia, niin siitä voi laskea, että 24 kertaa. Haasteellisinta oli yöllä, kun oli pilkkopimeetä ja kun otti virrat pois saadakseen vian pois, niin siinähän sammu hetkeks kaikki valot. Onneks oli kuutamo ja tiellä pysyttiin. Ajoin itsekin kolmisen tuntia just yöllä, että Petri sai vähän torkahtaa. 

Yhden pysähdyksen taktiikalla taas tultiin 740 km. Tankattiin vaan välillä. Ruotsissa pitää tankata kaks kertaa peräkkäin, kun kerralla saa dieseliä vaan 500 kruunulla. Muistan kun joskus luulin, että nyt lopou mittarista löpö. Nyt oltiin jo kun vanhat tekijät. Klo 2:20 tultiin sataman viereiselle levähdyspaikalle, jossa yöpyi kymmeniä muitakin karavaanareita. Jugurtti mahaan, pää tyynyyn ja unta palloon. Herätys aamulla 6.45.

Nyt suuntana Sassnitz Rugenin saarella. Ekana Aldiin täyttään jääkaappi halvalla ruualla ja vehnäoluella, sitten ihmetteleen Hitlerin luomusta Proraa. Sitten ???? Nokka näyttää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti