sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Muuttuneita reittisuunnitelmia ja nykivä auto

Enää kolme yötä reissuun! Auto alkaa olla valmiina matkaan. Tein autoon suursiivouksen Tuuloksen Kapakanmäen parkkipaikalla sillä aikaa, kun Petri oli tansseissa. Oli siinä järkkäreillä ihmettelemistä :) Nainen riehuu autossa ihmesienen kanssa ja mies suuntaa parhaimissaan parketille. Mutta kannatti - auto hohtaa puhtauttaan. Tosin kuin koti. Ja jatkettiin me siitä parkkikselta matkaa aamulla kohti Porvoota eli en nyt ihan paki parastaan sinne siivoamaan mennyt. Tänään Petri tyhjensi takatallin turhasta tavarasta ja laittoi polkupyörät tilalle. Minä vein aurinkorasvat. Ja aurinkolasit.

Matkasuunnitelmatkin muuttui, kun Pohjois-Saksaan luvataan niin vietävän huonoa säätä. Sadetta ja +14. Ei sovi meikäläiselle. Vaikka viereisestä kuvasta näkee, että joskus on sopinutkin (kuva saksan alpeilta). Suunnataan heti ainakin vähän etelämmäksi, Tsekkeihin ja ehkä Sloveniaan saakka. Ongelma on se, että rakastan PAPERIKARTTOJA, enkä lähde koskaan ilman paperikarttaa reissuun, mutta nyt on pakko, kun en tähän hätään Slovenia karttaa ehtinyt hankkia. Navigaattori päivitettiin onneksi hyvissä ajoin (= siis tänään). Päivitys kesti 5 tuntia, pitäis ehkä vähän useammin päivittää...

Auto on temppuillut sen minkä ehtii. Ihmeellinen vika, jota on selvitetty jo ainakin 3 kertaa merkkihuollossa ja pari kertaa muualla. Eikä mitään selviä, mutta euroja palaa. Tietokoneen mukaan auto on kunnossa, vaikka aina hetken ajon jälkeen alkaa nykimään. Nykiminen loppuu, kun ottaa virrat pois. Lähdetään silti. Elämässä pitää ottaa riskejä. Kai sieltä jollain sitten takasin pääsee.

Nyt vielä viimeiset työrutistukset, tiistaina loputkin vaatteet, partakone ja suoristusrauta autoon ja keskiviikkona aamutuimaan kohti Naantalia. Toivotaan, että nettiyhteys löytyy ainakin aika ajoin, niin pääsee tätä päivittämään.

1 kommentti: